Publisert

Saison – Sorachi Ace #8

Jonatan og Morten brygget en Saison med inspirasjon av Brooklyn Sorachi Ace. Oppskriften noe modifisert av Petter. Brygget på store kjelen (78 liter) med mesk i kjølebag. Denne skal også serveres på sommerfesten i august!

30 liter vann på ca 68 grader for å treffe mesketemperatur på 65 grader. Traff dårlig på temp igjen, usikker på hvilken termometer som var riktig. Korrigerte noe med ca 3 liter kokende vann.

Partiskylte i 3 omganger med ca 3×20 liter vann. Vi fylte kjølebagen maks hver gang og lot det hvile ca 10-15 min før vi tappet i kjelen. Første runde på 88 grader, nr 2 og 3 på 80 grader. Traff akkurat 63 liter til kok. Pre boil gravity målt til ca 1055. Noe høyt da oppskriften kalkulert med 1049.

Vi kokte uten lokk med et varmeelement. Dør ut må stå åpen for å unngå drypp, med lukket dør ble det mye damp. Kok i 90 minutter.

Traff akkurat 50 liter etter kok, tappet på to 25 liters gjæringskar. OG ble målt i begge karene, noe rart var at ene ble målt til 1065 og det andre til 1061. Uansett veldig bra da oppskrift sier 1061. Brukte 4 pakker Belle Saison tørrgjær jevnt fordelt. Uheldigvis hadde vi bare nok oksygen til ene karet.

Oppskrift her

http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/373540/belgisk-okse-sorachi-ace

Oppskrift:

11,5 kg           Belgian – Pilsner
1 kg                Belgian – Wheat
1 kg                Belgian – Munich
1,4 kg             Cane Sugar
Totalt 14,9 kg

Humle

29 g Sorachi Ace – 30 min
29 g Sorachi Ace – 60 min
142 g Sorachi Ace – 0 min
114 g Sorachi Ace – dry (6 days)
Totalt: 314 g

Gjær

Belle Saison – 4 pk

Mesk: 90 min på 65 grader, 30 liter
Skylling: 88 / 80 grader, ca 3×20 liter
Kok: 90 min
OG: 1061 / 1066

Ferdig på gjæringskar 50 liter

Står på gjæring 20 grader, skal skrus opp mot ca 25 grader etter hvert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Første brygg til sommerfesten

 

Oksebrygg har nå startet arbeidet med å brygge øl til årets sommerfest. Det har vært hektiske dager med ferdigstilling av bryggerommet i Frankrikegården