Publisert

Lagra okse #7

Brygget av Jonatan, Martin og Anders S

Første gang vi skulle prøve oss på en lager! Brygget på store kjelen (78 liter) med mesk i kjølebag på oppskrift laget av Petter.

30 liter vann på ca 73 grader for å treffe mesketemperatur på 66 grader. Noe trøbbel med termometer gjordet at vi fikk for lav temp, men vi kompanserte med 3-4 liter kokende vann for å treffe riktig.

Partiskylte i 3 omganger med ca 3×20 liter vann. Vi fylte kjølebagen maks hver gang og lot det hvile ca 10-15 min før vi tappet i kjelen.

Ca 60 liter til kok, vi kokte uten lokk med et varmeelement. Funket veldig bra, ikke noe drypp fra taket. Ekstra lang kok, 120 min for å unngå DMS. Men det gjorde også at vi tapte mye, landet på ca 40+ liter etter kok.

Kjølte raskt med begge kjøleelement.

Oppskrift her

http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/370497/lagra-okse-1

Oppskrift:

11 kg  German – Pilsner

0.7 kg  German – Munich Light

Totalt 11,7 kg

Humle

110 g Saaz –first wort

100 g Saaz – 30 min

100 g Saaz – 10 min

90 g Saaz – 2 min

Totalt: 400 g

Gjær

Saflager 34-70 (9 pakker)

Mesk: 90 min på 66 grader, 30 liter

Skylling: 79 grader, ca 3×20 liter
Kok: 90 min
OG: 1044

Ferdig på gjæringskar 40+ liter

Står på gjæring 10 grader

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Første brygg til sommerfesten

 

Oksebrygg har nå startet arbeidet med å brygge øl til årets sommerfest. Det har vært hektiske dager med ferdigstilling av bryggerommet i Frankrikegården