Publisert

Blonde Ale #5

Blonde Ale #5
Brygget av Jonatan H Giske (Per kvibergs gate 20) og Martin Hertzman

Ferdig pakke fra bryggselv, komplett oppskrift her: http://www.bryggselv.no/Media/Multicase/Documents/Oppskrifter/Blonde%20Ale2.pdf

Oppskrift:
4,1 kg pilsnermalt
250g carapils, 5 EBC
250g hvetemalt, 4 EBC
Totalt 4,6 kg

Humle
Pose 1: 9g Magnum 9,4 %, de siste 60 minuttene
Pose 2: 15g Cascade 7%, de siste 15 minuttene
Pose 3: 15g Mosaic 11%, de siste 2 minuttene
Pose 4: 5g Cascade, 10g Mosaic, tørrhumle2
Totalt: 54g

Mesk: 90 min på 66 grader
Kok: 90 min
OG: 1035

Vi brukte saison gjær; WYEAST 3724 BELGIAN SAISON (2 pk)
https://www.bryggselv.no/r%C3%A5varer/gjaer/Fersk-gj%C3%A6r/Wyeast-3724-Belgian-Saison-Ale-gj%C3%A6r-til-%C3%B8lbrygging230022-p0000000234

Ferdig på gjæringskar 25 liter
Stått på gjæring 18 grader 4 første dager, satt opp til 28 grader siste periode