Publisert

#48 Fruktig Saison

Brygget av Martin og Jonatan

Enda et brygg på store kjelen i oksebrygg sine lokaler på Torshov! Planen var å få ca 50 liter til gjæring, for å så splitte i to 25 liters kar, med forskjellig gjærtype i hver (wlp400 og wlp3724). Etter stomgjæring skal vi så tilsette passionsfrukt i dene ene og mango i den andre. Første fruktøl på oss begge, spente på resultatet 🙂

Oppskriften er i grunnen en Saison fra Nøgne Ø, tilpasset vår bryggemetode og mengde. Se hele her!

Startet med 30 liter vann til mesking, varmet opp til 71 grader for å treffe mesketemp på 63 grader. Mesket i hele 90 min.

Partiskylte i 3 omganger med ca 3×20 liter vann på 79 grader. Fylte kjølebagen maks hver gang og lot det hvile ca 10-15 min før jeg tappet i kjelen.

  • Første tapp, ca 18 liter i kjelen
  • Skylling 1, ca 37 liter i kjelen
  • Skylling 2, ca 53 liter i kjelen
  • Skylling 3, ca 70 liter i kjelen

Pre boil gravity endte på 1043, ca etter oppskrift.

Ble straks over 70 liter til kok, veldig bra siden denne skulle koke i hele 90 min og det da vil forsvinne en del.

Oppskrift:

11   kg    German – Pale Ale
2,5 kg    Belgian – Wheat
Totalt 13,50 kg

Humle

45 g Aurora – 60 min
110 g Saaz – 15 min
110 g Saaz – 5 min
110 g Saaz – 0 min
Totalt: 330 g Saaz, 45 g Aurora

Gjær

Satt på to 25 liters kar med to forskjellige gjærtyper, wlp400 og wlp3724.
Brukte egen gjærstarter på 3724.

Mesk: 90 min på 63 grader, ca 30 liter

Skylling: 79 grader, ca 3×20 liter
Kok: 90 min

Pre boil gravity: 1043
OG: 1050

Ferdig på gjæringskar ca 50 liter

Står på gjæring ca 25 grader