Publisert

#47 Kanon Scream Ale

Solobrygg av Jonatan

Brygg på store kjelen med oppskrift inspirert fra Scream Ale som serveres på Crowbar i Oslo. Satt på gjæring med to forskjellige gjærtyper i 25 liters kar, blir spennende å smake forskjell når den er ferdig utgjæret. Hele oppskriften kan ses her

Startet med 30 liter vann til mesking, varmet opp til 74 grader for å treffe mesketemp på 66 grader.

Partiskylte i 3 omganger med ca 3×20 liter vann. Fylte kjølebagen maks hver gang og lot det hvile ca 10-15 min før jeg tappet i kjelen. Denne bryggemetoden begynner og bli bra, treffer på ca 65 % effektivitet, men med noe lav OG denne gang. Tappet rett fra kjølebag opp i kjelen og endte på følgende volum:

  • Første tapp, ca 18 liter i kjelen
  • Skylling 1, ca 35 liter i kjelen
  • Skylling 2, ca 50 liter i kjelen
  • Skylling 2, ca 65 liter i kjelen

Pre boil gravity endte på 1040, etter oppskrift. Traff bra på effektivitet.

Ca 65 liter til kok, kok uten lokk med et varmeelement.

Oppskrift:

11 kg     German – Pale Ale
1,3 kg    German – Munich Light
0,35 kg German Cara Munich II
Totalt 12,65 kg

Humle

24 g Cascade – 60 min
50 g Cascade – 15 min
75 g Cascade – 0 min
Totalt: 149 g

Gjær

Satt på to 25 liters kar med to forskjellige gjærtyper, wlp001 og wlp644. Blir spennende å smake forskjell!

Mesk: 60 min på 66 grader, ca 30 liter

Skylling: 72 grader, ca 3×20 liter
Kok: 60 min

Pre boil gravity: 1040
OG: 1045

Ferdig på gjæringskar 50+ liter

Står på gjæring i romtemperatur, ca 22 grader